Годишната класация на Rainbow Map определи Малта като най-добрата

...
  Годишната класация на Rainbow Map определи Малта като най-добрата
Коментари Харесай

 

Годишната ранглиста на Rainbow Map дефинира Малта като най-хубавата страна за правата на ЛГБТИ+ хората в Европа за осма поредна година, до момента в който резултатът за България остава еднакъв от 2022.

Индексът класира страните в Европа от 0 до 100 %, като нула подхожда на груби нарушавания на човешките права, а 100 съставлява цялостно тъждество. Държавите са маркирани в разнообразни категории: тъждество и недискриминация, семейство, закононарушения от ненавист и тирада на омразата, правно признание на пола, интерсексуална цялост, позиция в гражданското общество.

За тази година Малта застава преди всичко с резултат от 89%, последвана от Испания със 74%. България участва на картата със своите 18%, непокътнати от предходната година, само че с 2% по-малко от 2021 година

Най-лошите страни за ЛГБТИ+ хората в Европа са Азербайджан (2%), Турция (4%) и Армения (7%). Трите страни са запазили мястото си на последната линия през миналите няколко години. Въпреки това обаче  ILGA-Europe споделя, че Армения леко се е повишила, откакто анулира възбраната си за кръводаряване от мъже, които вършат секс с мъже.

Дебатите към правата на хората с друга полова ориентировка не престават и съгласно ILGA-Europe стават все “по-поляризирани ”. Организацията порицава анти-ЛГБТИ+ изявленията в медиите и обществената сфера, като прибавя, че провокациите пред организирането на годишния прайд също са били видяни в цялата Евопа, с опити в Сърбия и Турция да бъдат неразрешени изцяло.

Снимки:Istock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР